Oxo

SUCH DKCH NUCH NordUCH NLCH INTUCH KBHV-06,-08 VDH-07 NordV-07 SV-08,09 Crufts-08 WW-08 Amazing Oxo Achteraf

Född: 050117
Reg.nr: S52329/2005
Far: Aldwin (NHSB BIJL. G-2-1997380)
Mor: Manusia´s Christmasgift Ebony (NHSB 2222034)
Höjd: 42,5 cm
vWd: Fri
Patella: u.a.
Katarakt: u.a. 2007-09-03
HD: Grad A

Oxo är nu pappa till tillräckligt många valpar så nu ska han inte användas mer.

Vi var och tittade på Oxo när han var 6 veckor gammal. Jag hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle ha honom eller inte. Den 2 april 2005 åkte jag dock ner och hämtade honom och det har jag inte ångrat en sekund.

Oxo är minsann en tjusig kille. Han har erövrat fem svenska cert, fyra holländska, två danska, ett norskt, ett belgiskt, ett tyskt och ett spanskt cert samt arton cacib (tio svenska, två danska, ett norskt, två hollänska, ett belgiskt, ett tyskt och ett spanskt). Han har blivit BIR vid femton utställningar och BIM vid sju. På Svenska Kooikerhondjeklubbens rasspecial blev han bästa hane och BIM 2008. Fyra gånger han ställt upp på den Hollänska Kooikerhondjeklubbens Club Show med stora framgångar. Bästa hane och BIM 2006. Trea i Championklassen 2007. Best in Show winner 2008 och 2009. Han har även placerat sig som BIG-5 i Stockholm, BIG-4 i Arnhem och BIG-3 i Växjö. 2008 blev han BIG-4 på världsutställningen som hölls i Stockholm. Han har några "vinnartitlar och han är också den första Kooikerhondjen som vann Cruftstiteln.

Jag började träna agility med Oxo under hösten 2006. Han är snabb och entusiastisk. Han är lätt att fostra och följer mig vart jag går (nästan).

Under hösten 2007 gick vi en agilitykurs på vår "nya" klubb. Den följdes under våren 2008 av en tävlingskurs och lite tävlingar. I augusti 2008 tog vi vår första pinne. Det blev i agilityklassen. I Oxie i oktober tog vi sista pinnen i agilityklass1 och dessutom tog vi vår andra pinne i hopp. Vi fortsätte att träna och kämpade för att få fler pinnar och bli uppflyttade. Målet var att tävla i klass två sommaren 2009 och kanske bli uppflyttad i åtminstone en av klasserna till klass 3.  Sista tävlingen 2008 var i Varberg och då fick vi vår sista pinne i hoppklass också så under 2009 tävlade vi i klass 2 både i hopp och agility. 2010 tog vi oss upp i klass 3 i både hopp och agility och hann med att tävla några tävlingar i klass 3 innan säsongen var slut. Det blev dock inga större framgångar eftersom Oxo var för långsam och jag glömde banorna. Det är svårt i klass 3...

Målet under 2011 har varit att kvala till SM 2012. Vi har tagit 3 SM-pinnar i agility och 2 i hopp. Det behövs 4 av var sort för att få vara med i SM. Än är inte säsongen slut och kvalåret slutar inte förrän i april så än så länge lever hoppet om att vi ska ta de sista tre pinnarna och delta på SM 2012. :D

Under våren 2009 gick vi en lydnadskurs för att som ombyte till agilityn kunna tävla även i lydnad. Vi tävlade i lydnad under året och fick två förstapris. På första tävlingen 2010 tog vi ett tredje förstapris och därmed fick Oxo även titulera sig LP1 (lydnassdiplom) 

Oxo tycker mycket om barn och leker gärna med dem så länge de inte klänger på honom för mycket. Då drar han sig undan. Favoritleken är kast med tennisboll. Det kan han hålla på med tills människan tröttnar.

Oxo är pappa till 6 kullar i Sverige och 2 i Danmark. Den första kullen föddes 070502 på Snötassens kennel. Den andra kullen hade vi själva och mamma till den var vår Kenya.

I januari 2011 valde vi att kastrera Oxo. Vi ansåg att han gjort sitt inom aveln och för enkelhetens skull kastrerade vi honom. Nu slipper vi vara oroliga för tjuvparningar och han går inte upp i stress när tikarna är i höglöp. Han fungerar annars precis som vanligt vilket är väldigt skönt eftersom jag var rädd att han skull ändra sin personlighet.

Oxo är min bästa vän. Han och jag är inte ett men vi har ett gott samarbete och jag älskar honom av hela mitt hjärta. <3

Stamtavla
Stamtavla
Oxos
Oxos "Vitaste" sida
Visst har han ett vackert uttryck min kille...
Oxo med pokalerna han vann när han blev BIM på Holländska kooikerklubbens clubshow 2006.
Dagen efter utställningen i Holland blev Oxo BIR i Belgien.
Oxos favorit när han var mindre var en sacosäck. Han låg i den tills han var så stor att han inte fick plats på den längre.
Oxo älskar att bada. Han hämtar både pinnar och bollar och det gör inget om de ligger en bit under vattenytan. Då dyker han...
En av de få bilder vi har på Oxo som valp.
Här var Killen inte heller särskilt gammal. Bilden är tagen där jag växte upp på Tjörn
Strandliv är verkligen toppen! På hundbadstranden i Åhus kan man både jaga pinnar i vattnet och gräva djupa hål i sanden. Ofta finns det också trevliga hundkompisar man kan leka med.
Man kan ju hjälpas åt att gräva också. Då kommer man djupare...
På andra stränder kan man söka skydd för solen under ett litet parasoll och om det nu sitter fast i en barnsulky får man ju helt enkelt lägga sig i sulkyn.
Oxo visar upp sig för fotograferna efter att ha blivit Bir på Crufts  Bild från Crufts galleri.
Oxo BIM på Skooi:s clubshow 2008
Över hindret med sikte på nästa hinder...
Genom slalom i rasande fart...
Oxo är ganska atletisk och har ett bra bollsinne. Han missar sällan ett sånt här läge.  foto: Felicia Torffvit