Kennel Ayarips

Kooikerhondje sedan 2001

Välkommen

Vi föder upp kooikerhondje i liten skala.

Jag heter Sabina Cadier och bor med min familj i Hässleholm.

Familjen består av mig och min man Jörgen samt våra två barn, Nadine och Nea. Förutom människorna i familjen finns också fyra hundar för tillfället,  Oxo, Jena, Obelix och Vilja samt fyra katter. Nadine har tagit med sig två hundar och flyttat hemifrån. Tillsammans har jag och Nadine köpt en liten sheltieherre som vi så småningom förhoppningsvis ska kunna använda i saavel förutom att Nadine tänkt träna och tävla agility med honom. 

Jag har alltid haft hund. Inte egen men i familjen. Min första egna hund var en Golden Retiever som gick bort hösten 2005. Jag fastnade för kooikerhondje för att det var en ovanlig ras som verkade stämma in i temperament osv med vad jag letade efter. Vi köpte vår första kooiker, Kenya 2002 och Oxo kommer från kennel Achteraf i Holland och honom köpte vi 2005. Mishi hämtades på kennel Runxputtehof i Holland i juli 2007.  Jena är det senaste tillskottet och hon kommer från kennel Kooiker Hoeve också i Holland.

Förutom de hundar som bor hos oss har vi hundar ute på foder.  

Jag har länge haft en dröm om att föda upp hundar. Jag hade en kull valpar på min golden retriever. När jag bekantat mig med rasen kooikerhondje och fått hem Kenya stod det klart för mig att det var kooiker jag skulle ha i min avel. Hösten 2005 fick jag mitt kennelnamn, Ayarip´s.

Första kullen i kenneln föddes den 28 februari 2008 av Kenya och den andra kom bara några timmar efter att vi levererat den sista valpen ur den kullen.  Vill du titta på våra kullars egna sidor så klicka på respektive länk nedan:

2019-01/1547812049_sabina2
2019-01/070805-oxo-kenya-och-mishi
2019-01/120711-5hundar1

Aktuellt

3 feb 2020 Kull SMIBE
Smilla har fått sina valpar! 4 fina killar blev det.
7 nov 2019 Chanel och Smilla ska paras
Nu löper både Smilla och Chanel och parningar planeras. Om allt går som vi vill så väntas valpar här i andra veckan i februari. Vid intresse skicka ett mail till sabinacadier@yahoo.se 
12 jan 2019 Jena är parad!
Valpar väntas i mitten av mars med leverans i mitten av maj. Intresserad? Skicka ett mail till  sabina@asglantans.com .
24 aug 2018 Zentas valpar är födda!
5 tikar och 3 hanar föddes idag. Alla med mycket färg. Alla är sålda och har flyttat men om ni är intresserade av en valp maila intresseanmälan till  sabina@asglantans.com .
26 jul 2018 Kennelträff!!
Den 8/9 ska vi ha kennelträff för alla som köpt valp av oss på kennel Ayarips. Även ni som är intresserade av att köpa valp av oss är välkomna. Maila intresse till ayarips@dinstudio.se så får ni mer information. (Alla valpköpare kommer att få …