Valpar

Har du tänkt skaffa valp?

Valpar är söta i allmänhet och kooikervalpar i synnerhet (naturligtvis). En valp växer dock upp och blir en vuxen hund. Det krävs tid, engagemang, kärlek, pengar och mycket mer för att ha hund och innan man skaffar en valp bör man försäkra sig om att man kan ge valpen ett bra liv under hela dens liv.

Efter att man bestämt sig för att man kan ge en hund allt den behöver under hela dens liv ska man fundera noga på vilken ras som passar bäst. Det är många aspekter som ska vägas in när man väljer ras. Temperament, storlek, användning och en hel del annat.

Har du funderat på att skaffa en kooiker och inte har träffat någon kooiker innan rekommenderar jag att du kontaktar mig så kan du få komma hit och träffa mina hundar. Vill du även träffa andra kooikrar kan du till exempel åka och titta på någon utställning.

De valpar som kommer från kennel Ayarips har väl genomtänkta stamtavlor. Vi följer Svenska kennelklubbens och Svenska kooikerhondjeklubbens regler och använder avtal enligt Skk vid försäljning. Valparna är också registrerade i Skk. De veterinärbesiktigas, chippas, avmaskas och vaccineras innan leverans.

Vid leverans får man med sig en "valppaket" innehållande lite hundmat, någon leksak, några tuggben och kanske någon överraskning. Man får stamtavlan med ägarbevis som man fyller i och skickar till SKK och vaccinationsintyg. Man får också lite allmänna och särskilda råd.

Vi tycker det är viktigt att föda upp friska hundar och vill gärna att våra valpköpare undersöker hundens patella när hunden är 12-15 månader.

Varje hund är unik precis som vi människor. När man väljer valp bör man göra det långsiktigt och inte efter vilken valp som är sötast, livligast eller tuffast för ögonblicket. Jag träffar valparna flera timmar varje dag under deras uppväxt här hos oss och känner dem bättre än de som är på besök hos oss ett par timmar en dag. Därför väljer jag ut valp till er som valpköpare. Om du är intresserad av att köpa en valp av oss vill vi därför träffa dig och din familj. För att göra en bra matchning behöver jag veta vad ni har för förväntningar på er hund och vilka tankar ni har kring ert hundägande samt hur er familjesituation ser ut. Det är också viktigt för mig att ni som valpköpare har förtroende för mig som uppfödare. Jag vill kunna bistå med hjälp och support under hundens hela liv och har en önskan om att kunna följa upp alla mina valpar.

Se vilken tik vi planerar att para härnäst genom att klicka på länken nedan. Vill ni ha kontakt för att boka ett möte eller om ni har frågor skicka ett mail till ayarips@yahoo.com 

Planerade kullar